Překladatelský tým Salamander - サンショウウオ vás vítá na tomto blogu.
Překládáme anime a mangu.

Blog v REKONSTRUKCI!! - STÁLE


zapiš se taky!...^^

Ramen

11. září 2010 v 21:56 | Tara Akera Yoshi |  Japonsko
click na cč....

Ramen


je japonské jídlo, vlastně polévka s nudlemi zalitými vývarem s vloženými nakrájenými tenkými plátky různého masa, celými houbami, jako např. hlívou ústřičnou, případně ještě s mořskými řasami. Často obsahuje aromatizované rybí produkty nazývané v Japonsku obecně "kamabokon" (např. u nás známé krabí tyčinky
surimi )  a při podávání je polévka posypaná jarní cibulkou. Pokrm je původem z Číny, kde byl
známý již v 17. století. Dnes téměř každá japonská lokalita či prefektura má svoji vlastní variantu "ramen", od "tonkotsu ramen" z Kyűshű až po "miso ramen" na ostrově Hokkaidô. Během času obliba polévky pronikla do americké a evropské kuchyně, zvláště když obsahovala spíše maso než zeleninu, jak bylo zvykem v Japonsku; Polévka se proto začala těšit velkému zájmu i mimo Asii. Většina nudlí pro ramen je vyrobena ze čtyř základních surovin: pšeničné mouky, soli, vody "kansui" (což je v podstatě minerální voda, která obsahuje uhličitan sodný obvykle spolu s uhličitanem draselným a malé množství kyseliny fosforečné). Název "kansui" byl odvozen od jména jezera "Kan" rozkládajícího se ve Vnitřním Mongolsku, jehož voda obsahuje velké množství zmíněných minerálů. Voda byla velmi vhodná pro přípravu "kudrnatých" nudlí, neboť jim poskytovala pevnost a charakteristické nažloutlém zbarvení. V níže uvedeném receptu můžeme použít známé tzv. "kudrnaté" neboli pšeničné nudle mie, které jsou dnes všude dostupné v našich obchodech.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

__flashReplacement__
ANIMETYM